Nylige innlegg:
Meld deg på min mailingliste: 

Hva er problemet med "flinke piker" (og gutter)?


Foto: Wix.com

Har du noen gang hørt at du ikke må være så flink? Eller har du kanskje blitt fortalt at du ikke skal bruke det ordet på barnet ditt?

Dette tema kom opp på et koselig venninnetreff på café her om dagen. En mamma lurte på hvorfor datteren i barnehagen ikke kunne få lov til å være flink. Hun hadde fått høre på foreldresamtale at ”jada hun blomstrer, leser litt allerede og lærer fort våre høflighetsfraser, men hun må ikke bli for flink da… ”

Selv har jeg jobbet med dette tema i mange år og det har faktisk vært en spennende reise som startet på gestaltterapistudiet for 12 år siden. Der svingte pendelen så langt over til ”ikke vær så flink, men kjenn etter hva du vil!” at vi ble skikkelig flinke på akkurat det. Kanskje det er slik vi mennesker ofte lærer, går helt inn i en retning før vi klarer å finne balansen i midten. Det viktigste er i hvert fall at det foregår en prosess i oss og at vi ikke sluker ting rått.

”Aggression is required to assimilate the world. If we don´t assimilate wh