top of page

Sosial nedstenging. Hvilke råd skal vi gi til de ensomme?

Helger glir over i ukedager og arbeidsdager glir over i kvelder. Den serien du gledet deg til å følge med på før, gir nå bare irritasjon. Du trenger å komme deg ut og møte noen. For du har ikke møtt et eneste blikk hele dagen, bare en rekke pratende mennesker på en skjerm. Men hvem skal du møte? Hvem har plukket ut deg som en av sine få nærkontakter? Kanskje er du heldig og har noen venner å møte av og til. Resten av tiden må du få tiden til å gå. Rotet fra helgen ligger fortsatt rundt omkring, men hvem bryr seg egentlig? Jo noen prøver å bry seg. Ikke om rotet ditt da, men om hva du bør gjøre. Sett i gang med en ny hobby og få deg en klemmevenn! Men hva gjør du når apatien og de mørke tankene siger innover som en grå tåke du ikke helt finner ut av? Og hvor får du tak i en slik venn du kan klemme på hvis du ikke helt vet hvem du skal spørre? Nettdating?

Som gestaltterapeut er jeg forsiktig med å gi råd. Det gir ofte motstand og distanse. Bedre å lytte og være et medmenneske. Så kan rådene eventuelt komme etterhvert, men jeg sjekker alltid ut hvordan de blir mottatt og gir rom for motstand. Det beste er nok om personen selv har noen ønsker eller forslag. Her om dagen sa en klient til meg med tydelig stemme: «Jeg må komme meg ut og få en ny synsvinkel. Da vil det føles bedre å være hjemme igjen!»

Om du eller noen du kjenner trenger litt ekstra støtte om dagen, tilbyr jeg nå gratis samtaler på telefon eller nett, i inntil 30 min. Send inn skjema via denne hjemmesiden eller ta kontakt på mob. 452 85 283.

Ta godt vare på deg selv og bry deg om ensomme sjeler på din vei.


Commentaires


bottom of page