Nylige innlegg:
Meld deg på min mailingliste: 

Din helt personlige følelsescocktail

"Har du dårlig selvfølelse og selvtillit? Kanskje du skal bli litt tryggere og mer robust til å takle livet med alt det innebærer av kritiske kommentarer og ulike utfordringer?"

Har du hørt dette før og tenkt at det kanskje gjelder deg? ”Bare bli litt tøffere” holdningen møter jeg gjennom mine klienter, ukeblader, venner, m. flere og det gir ingen godfølelse.

Det er helt greit å bli litt tøffere altså. Jeg mener ikke noe annet. Men kan du bare fikse dette på 1-2-3 uten å gå på akkord med deg selv?

Jeg vil heller stille spørsmålet, kan du ta deg litt tid? Hva kjenner du på i møte med hverdagens ulike situasjoner og hvem blir du i møte med ulike mennesker? Hvilken følelse sitter du med eller hvilken miks av følelser opplever du?

Se for deg at du er på fest og får en deilig leskende cocktail servert. Så blir du litt susete og lurer på hvorfor. Du bestemmer deg for å finne ut av det og skjønner at diverse sprit var ”synderen ”og dernest personen som hadde gitt glasset til deg. Så kan du se for deg at du på den samme festen sitter med en cocktail av følelser.

Kan du bli like nysgjerrig på denne cocktailen som den du fikk servert? I så fall er du bedre rustet til å ta gode valg for deg selv. Når du sitter med en sterk, deilig og susete drink i hånden kan du sette deg ned og ta et glass vann eller fortsette og bli enda mer susete og god i farta. På samme måten kan du gå fram med dine egne følelser. Skal du fortsette å prate med han fyren som av en eller annen grunn setter i gang en ubehagelig mix av irritasjon og uro? Eller skal du bare gå? Kanskje vil du si noe som gjør det lettere å være deg i