top of page

Yoga for ro og velvære


Det er så mange ulike yogaformer, så det gjelder å prøve seg litt fram og se hva som passer best. Jeg har de siste årene funnet meg til rette i Mediyoga fordi den har vært perfekt for min kranglete rygg og den har gitt meg mulighet til å søke innover og finne ro. De siste månedene har jeg tatt instruktørutdanning og fått gleden av å fordype meg i denne herlige yogaformen. Det har vært en viktig reise for mine helse og velvære.

 

Nå vil jeg lære videre til andre, så her kommer litt reklame til deg som trenger verktøy for å håndtere uro, stress, stive muskler og ledd.Mediyoga er en enkel, myk og moderne yogaform utviklet i Sverige og den har flere tusen år gamle røtter. Det har blitt gjort en rekke studier på disse øvelsene så vi vet at de har medisinsk effekt på mange helseplager. I en publisert studie på Karolinska Institutet sammenlignes MediYoga, tradisjonell fysioterapi og besøk hos ryggspesialist. Resultatet viser at MediYoga er den mest kostnadseffektive metoden mot uspesifiserte ryggsmerter.


Denne yogaformen kan man si er et lykkelig ekteskap mellom medisin og yoga. Skolemedisinen er proff på akuttmedisin, mens yogaen er et holistisk system som reduserer stress og arbeider mot en dypere balanse. I yogaverden er sykdom energi som av en eller annen grunn har stagnert, sovnet eller blitt blokkert. Din energi påvirker alle deler og lag av deg: fysisk, mentalt og emosjonelt. Det betyr at du må gjøre alle tre delene friske igjen selv om ubalansen bare viser seg i én.


I dette lykkelige ekteskapet arbeider Instruktørerene og terapeutene ofte innenfor helsevesenet og har MediYoga som et kompletterende verktøy i sin hverdag. Et voksende antall sykehus, legesentre og spesialistklinikker i flere land tilbyr i dag MediYoga til sine pasienter.


I første omgang kommer jeg til å undervise en til en i Baldersgate på Frogner der jeg vil bruke Mediyoga i kombinasjon med samtaleterapi tilpasset hver enkelt klient. Jeg kommer også til å undervise over videolink. Så får vi se om det blir noen kurs og grupper etter hvert. Alle øvelsene kan tilrettelegges og gjøres på stol hvis ønskelig. Du er velkommen akkurat som du er! 

Comments


bottom of page